VerdenAsienBagh Janat

Om projektet

Bagh-Janat Alley i Abbasabad-distriktet i Iran, er et af de ældste og mest velhavende kvarterer i Isfahan. I dag er det svært at spore de gamle store haver og paladser, da de er forsvundet og omdannet til moderne lejligheder i løbet af de sidste 50 års modernisering. Blandt disse tætte bygninger, er det svært at finde et enkelt hus eller plads til at udvikle på og Bagh-Janat er således et af de få.

Denne tre-niveau bygning overholder højdegrænsen på 7 meter. Massen af bygningen er formet efter gældende designkoder, regler og begrænsninger, hvilket er med til at give lys og privatliv.

Den øverste trappe markerer indgangen i stueetagen og øger kontinuiteten af bygningens facade i gyden. Bygningen får dagslys fra nordlige og vestlige hulrum og også fra indgangspartiet på anden sal.

Stien i den nordlige og sydlige del af området er forbundet visuelt ved at lave et hul mellem bygningen og dens vestlige mur. Ydermere giver en sådan åbning lys til indendørs rum, mens vinduerne i facaden fungerer som klimaanlæg på anden sal samt en udvidelse af indre udsigt og lys i stueetagen.

Beliggende ved vendepunktet af gyden, var placering tilbøjelig til at miste privatliv på grund af de tilstødende bygninger. Det faktum, at der var kig udefra til de indre rum, forstærkede klientens behov for at skabe et rum med privatliv, hvilket nødvendiggør bygningens halvgennemsigtige facade.
I forlængelse af murstenlinjerne fra de tilstødende bygninger, dækker striberne af træ bygningens åbninger og vinduer og kombineret med lyse crème travertin fliser, giver det en fin sammenhæng.