DanmarkBirkeengen, Rågeleje

Om projektet

Birkeengen er tolv eksklusive fritidshuse i et skovområde ved Rågeleje med kun få minutters gang til stranden.

Til hvert hus hører en grund på 1200 kvm., og som ved vestkysten er der ingen markeringer af skel i form af hæk eller stakit. Husene skal opfattes som sorte skulpturer drysset ud på en stor grøn flade mellem spredte birketræer.

De 130 kvm. store huse står som kvadratiske volumener med todelte tagflader, der stiger fra 2,8 meter til 4,3 meter og igen fra 4,3 til 5 meter. De enkelte huse opnår en høj grad af privathed via de delvist overdækkede terrasser og ankomstarealer, ved vinklingen af de enkelte huse og via placeringen af birketræer og tilhørende carporte

I husenes lave del er der værelser, bad, bryggers og indgang. Den høje del rummer husenes åbne fællesrum med et fritstående køkken, et spise- og opholdsareal samt en hems. I fællesrummet mod sydøst danner lodrette glaspartier fra gulv til loft en transparent og oplukkelig facade med udgang til terrassen i fællesrummets fulde længde. Køkkenet fortsætter visuelt ud på terrassen, som en understregning af indelivets sammensmeltning med udelivet.

Husene er opført som træskeletkonstruktioner og er udvendigt beklædt med brædder i mørkbejdset lærktræ. Der er hvide vinduer og sort tagpap på taget. Terrassen er indrammet af lyst lærketræ, ligesom der er ubehandlet lærketræ på de indvendige vægge, lofter og gulve. Dog står hemsen ligesom køkkenet helt i hvidt.