VerdenEuropaDeer Farm

Om projektet

Beliggende i et typisk landbrugsområde ligger en stor autentisk bondegård, der stammer fra slutningen af ​​det 19. århundrede. Klienten ønskeede at konvertere det til deres hjem, men i betragtning af det begrænsede budget og den forventede komfort besluttes det efter en omfattende undersøgelse at nedrive den store eksisterende gård og erstatte den med en moderne fortolkning af en typisk bondegård.

Den nye og mindre gård er designet og konstrueret som en massiv træbygning (CLT), idet der tages hensyn til permanent kontakt med og overvågning af hjorte. Tværgående synsvinkler er vigtige for kunden for at kontrollere dyrene og gribe ind i det øjeblik et problem opstår.

Huset er sekventielt opbygget med mellemrum, der er sammenkoblet i længderetningen. De lange akser gør huset mere rummeligt, samtidig med at de tillader at kunne se hjorten til enhver tid.

Som med en klassisk bondegård er taget dækket af lerplader. I dette tilfælde fortsætter de som facademateriale og perforeres af firkantede vinduer i tre forskellige størrelser. De korte ender af huset er behandlet som et skæreplan og udført med glas og aluminiumspaneler. Denne genfortolkning understreger det prototypiske design af et hus.

Valget af CLT byggemetoden er blandt andet valgt på grund af den kortere byggeperiode det giver CLT giver, da gården kun kunne tolerere arbejde på stedet i op til seks måneder på grund af den ro, som hjorten har brug for.

Projektet er specielt i sit begrænsede budget på 325.000 euro til et fuldt færdigt hus på 250 kvadratmeter, køkken, badeværelse og specialfremstillede møbler inkluderet.

Husets massive træstruktur blev efterladt nøgne på indersiden, hvilket betyder, at “standard” -tilsætningen til et rørhulrum og et færdigmateriale er unødvendigt, og træstrukturen forbliver synlig.

Alle brugerdefinerede møbler (kontorbord, bænk, senge, pejs, køkken) er lavet af samme materiale som træstrukturen og skaber et fuldt træinteriør. Dette blev suppleret med sorte og hvide detaljer. Den uhyre enkelhed af interiøret passer perfekt til gården.

Ikke desto mindre beriger rummets lyshed sine beboere og står i skarp kontrast til den gamle mørke bondegård.