DanmarkEbeltoft Havn

Om projektet

Rækkehusbebyggelsen Ebeltoft Havn ligger på Ebeltofts historiske havneområde ved strandpromenaden og med Glasmuseet og Fregatten Jylland som naboer.

Bebyggelsen er opført som tre 2 ½ etagers blokke, der er placeret vinkelret på strandpromenaden. Havet kan derfor stadig ses fra byen, og der er anlagt et nyt havnebassin mellem blokkene, så den visuelle kontakt mellem byen og vandet er fastholdt.
Bebyggelsen med denne fornemme placering i et område med store rekreative kvaliteter kommer således byen i møde frem for at signalere en lukket privat boligbebyggelse.

Hver blok er tydeligt delt i et-plans stuelejligheder og 1. sals lejligheder i to planer. Boligerne på 1. sal fremstår som sortmalede trækasser med store markante karnapper, hvorfra udsigten kan nydes. Stuelejlighederne med afskærmende havemure er blokkenes base, mens husene mod himlen afsluttes af et rytmiske taglandskab i røde tegl med tagterrasser imellem.

Med store sammenhængende glaspartier mod havet og masser af sol, samt en tagterrasse eller en gårdhave, der vender mod syd nyder alle boligerne godt af placeringen ud til det åbne hav.

Bebyggelsen er opført af letbetonelementer med bærende lejlighedsskel. I stuen er bagmuren af letbeton, mens den på 1. sal er opført som en træskeletkonstruktion. Taget er opbygget af træelementer.

Den nævnte trækasse på 1 sal er udvendigt beklædt med sortmalet super træ af gran, som er opsat vandret, mens de lukkede flader i båndet mellem beton og trækassen består af lodretstillede profileret egeplanker.

Vinduerne i trækassen er af sortmalet fyrretræ mens de øvrige vinduer er af egetræ. Indvendigt er der gips på vægge og lofter, mens gulvene er belagt med brædder af egetræ.