DanmarkEt sommersted

Om projektet

Sommerhuset på Bjørnsknude ved Østjyllands kystlinie ligger yderst i et skovbevokset område med strand og hav mod både nord og syd.

Huset består i princippet af to huse, et stort fælleshus og et mindre alkovehus med sovepladser. Husene fremstår som to rektangulære rammer med glas på langsiderne så lys, rum og landskab kan strømme frit gennem.

Fælleshuset er et stort åbent og højloftet rum med et fritstående køkken og et spise- og opholdsareal. Mod sydøst danner lodrette glaspartier en transparent og oplukkelig facade, hvorfra man kan træde ud på terrassen. Køkkenet, en rektangulær betonskive, fortsætter fra fælleshuset ud på terrassen, og understreger sammensmeltningen mellem inde og ude.

Mod nordvest – på fællesrummets modsatte langside – er det mindre alkovehus skubbet ind i glasfacaden. Alkovehuset er sommerhusets funktionelle ryg, med køjepladser i to niveauer, skabsnicher, bad og toilet.

Huset er opført som en træskeletkonstruktion. En lamel- og bræddebeklædning i sibirsk lærk danner både inde og ude de lodrette og vandrette profileringer. De store glaspartier skaber åbenhed. Og køkkenets rå beton danner, sammen med en poleret betonflade udsparret i fælleshusets trægulv, en kontrast til træets varme lød.