DanmarkKRIK natur- og kulturcenter

Om projektet

Byggeriets design er moderne og alligevel passer det perfekt med dets omgivelser. Materialerne er både praktiske og robuste. Der er anvendt beton, træ og bølgeplader, som bevidst er valgt for at understrege havets og vindens effekt i dette maritime klima.

Fællesrummet er kompromisløst med en frihøjde på 8 meter. Vægge og loft er derfor beklædt med Troldtekt akustiske paneler. Panelerne tjener selvsagt et akustikmæssigt formål, men giver også rummet og beklædningen et naturligt og simpelt udtryk. Beklædningen af den indre kerne er malet krydsfiner.

Fleksibelt rum
I den ene ende af bygningen er der en udgang og direkte udsigt til havet, imens den anden ende åbner sig imod skoven. Her kan de lokale og besøgende naturelskere lave lejrbål og andre udendørsaktiviteter. Det indvendige rum er velegnet til forskellige kulturelle arrangementer, og kan bruges af mindre grupper som, vindsurfere, skoleklasser eller andre besøgende i Thy Nationalpark.

Størstedelen af bygninger består af ét stort fællesrum, som spænder i hele husets længde.

Da centeret blev bygget, var det vigtigt at respektere landskabet i Thy Nationalpark. Arkitekturen er derfor direkte inspireret af de gamle lader og lagerbygninger, som har ligget i området i årevis.

Projektet er realiseret i et partnerskab mellem Thisted Kommune og Realdania.