VerdenEuropaLofthouse 1

Om projektet

I dette hjørnehus er samtlige etager forbundet i et kontinuerligt flow. Huset tager maksimalt udbytte af den usædvanlige udsigt over sit robuste industrielle miljø. Loft House 1 er den første implementering af en serie af slidstærke træhuse.

Huset er baseret på et omvendt princip: dets ejere besluttede at sove nedenunder og bo ovenpå. Det giver dem mulighed for fuldt ud at nyde udsigten til havnen fra køkkenet, opholdsstuen og spisestuen. Ejerens ønske var at forbinde områderne på de øverste etager med de nederste etager i en kontinuerlig strømning. En løsning blev fundet ved at inkorporere en trappe, der tjener som et atrium og er blevet et centralt designelement. Atriummet er designet således, at hver lodret gang bliver et attraktivt eventyr.

Udover at være robust, udstråler huset også en rolig atmosfære. Huset har en raffineret trævægbeklædning, og overgangen fra grov til fin resulterer i en facade med et lagdelt og overraskende udseende.

Facaden er dækket af et konserveret Radiata Pine – NobelWood fra Foreco. Denne type vægbeklædning kræver ingen behandling og er helt vedligeholdelsesfri. NobelWood, en trætype som følge af ansvarligt skovbrug, er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ. Det har holdbarhedsklasse 1, som ligner teak. Det aldres smukt og farver med årstiderne. Det gør det til ikke kun et bæredygtigt valg, men også et æstetisk valg.

Træstrukturen fungerer som en ramme, hvor gulve kan installeres i enhver position, hvilket giver hele huset et fleksibelt layout. Derudover forkortes den præfabrikerede træstruktur kraftigt til kun seks måneder. Opførelsen af ​​præfabrikerede elementer i et lukket værksted tog to uger, og montage på byggepladsen tog højst fire dage.