NordenSverigeNordiska Akvarellmuseet

Om projektet

Museet er resultatet en internationalt afhold konkurrence i 1996. Byggeriet ligger på øen, Tjörn nord for Gøteborg og er placeret, hvor blottede klipper møder havet. Hovedindgangen til museet ligger mellem bygningen og fastlandsklipperne, der åbner sig mod et nærliggende badeområde. En træpromenade langs museet fører til en anden indgang fra vandsiden.

Overfor museumsbygningen på den lille ø, Bockholmen ligger der fem beskedne atelierer som ligger som selvstændige elementer i ly af klipperne, og forbundet til museet med en træbro.

De fem små toetagers huse er tiltænkt nordiske kunstnere, som kan bo og arbejde her i perioder og gøre brug af museets undervisnings- og forskningsfaciliteter. Der er vinduer på tre sider af bygningerne med et hovedfokus mod havet. Træfacaderne på de fem huse og på museet er behandlet med ferrosulfat, som gør at træet matcher farven på klipperne.

De fem atelierer er udført med lodretstående paneler på en træskeletkonstruktion og behandlet med jernvitriol, der bevirker, at overfladen med tiden bliver næsten sølvagtig.

Museet har ligeledes lodretstående panelbeklædning behandlet med Falu Rödfärg, bortset fra den runde sal, der er behandlet med Falu Svart.

Gulvbelægningen i udstillingsdelen, i restauranten og i ateliererne er oliebehandlede granplanker for at opnå en neutral reflektion af lyset, og loftbeklædningen er lakerede granlister.

Mod vandet er museet omgivet af en bred træbrygge, hvorfra der er en træbro over sundet til en brygge bag ateliererne.

Tagbeklædningen er Rheinzink.