VerdenEuropaOberholz Mountain Hut

Om projektet

Peter Pichler Arkitektur vandt i samarbejde med Arch. Pavol Mikolajcak, en konkurrence om at designe en ny bjerghytte i 2.000 meters højde i de italienske Dolomitter i 2015.

Den nye hytte indeholder en restaurant og ligger ved siden af ​​kabelbanen Oberholz i Obereggen med direkte forbindelse til områdets skiløjper.

Konstruktionen virker til at vokse ud af bakken som et væltet træ med tre hovedgrene, hvilket skaber en symbiose med landskabet. Hver af grenene vender mod de tre vigtigste omkringliggende bjergområder.

For enden af ​​grenene indrammer en stor glasfacade de omgivende bjerge fra hyttens indre. Glassets skrånende tagform er inspireret af typiske hytter i området, mens forgreningstaget og det komplekse strukturinteriør udtrykker en ny og moderne fortolkning af den klassiske bjerghytte.

Interiøret er defineret af en kompleks, krøllet og synlig træstruktur, der gradvist falder ind i vægge og skaber såkaldte lommer til intimitet. Det kan også ses som en ny og mere åben fortolkning af den klassiske “Stube”, kendt i typiske bygningsstrukturer i området.

Hele hytten er konstrueret med træ: strukturelle elementer og interiør i gran, facaden i lærk, møbler i eg – alle typiske træsorter fra området. En homogen sammensætning med lokale materialer.

Hyttens stueetage består af restaurant og loungeområde. Baren er placeret ved siden af ​​indgangen og er direkte forbundet med restauranten. Køkkenfaciliteterne er også i stueetagen. Toiletter, personalerum og tekniske faciliteter er placeret i underetagen. Udendørsområdet er defineret af et stort, sydvestvendt terrassedæk.