DanmarkRåhøj Allé

Om projektet

Huset ligger i et udbygget og fortættet gammelt villakvarter på en lille og meget skrånende grund i Højbjerg ved Århus. Grunden er delt i et adgangsniveau med garage og udhus i forlængelse af adgangsvejen og et have- og opholdsområde én etage højere oppe.

Huset er indbygget i skråningen med to etager mod syd og adgangsvejen og en etage mod nord og havesiden. Der er entre, bryggers og gæsteværelse i underetagen. De primære opholdsfunktioner findes i den øverste etage.

Det er et fuldmuret hus med facadebeklædning i trælister i ubehandlet amerikansk hvideg i varierende tykkelser. Facaden patinerer i en grå tone. Huset har fladt paptag og fremstår som en boks i træ – udhulet og formet med diverse åbninger, nicher og karnapper for at få et varieret lys og den bedste udsigt fra boligen.

Indvendigt er der hvide overflader overalt i form af finpudsede og malede vægge. Gulvene er belagt med olierede fyrretræsbrædder.