DanmarkSlagelse Psykiatrisygehus

Om projektet

Det nyopførte Slagelse Psykiatrisygehus er med sine 44.000 kvadratmeter, det største psykiatribyggeri i nyere tid. Sygehuset har plads til 190 patienter.

Gennemgående for projektet, har Karlsson Arkitekter og Vilhelm Lauritzen Arkitekter valgt krydsfinerpaneler med indbygget akustikregulering – både som almindelige paneler og som ribbepaneler.

Vindeltrapperne i det 44.000 kvadratmeter store atrium er beklædt med birkefinér, der snor sig opad med trappernes krumning. Birkefinéren går fint i spænd med akustikbeklædningen, der er anvendt på etageinddelingernes dækkant.

Projektet har tilknyttet svømme- og sportshal, hvor der er anvendt et ribbepanelsystem på en krydsfinerkerne. De forskellige materiale- og funktionsmæssige valg giver et naturligt, æstetisk udtryk.

Belysningen indendørs og udendørs udføres i LED, som giver en stemningsfuld oplevelse, hvor belysningen følger årets og døgnets rytme.