DanmarkSommerhus ved Rubjerg

Om projektet

Huset ligger i et ældre sommerhusområde på en usædvanlig grund – privilegeret ved sin placering med kik til Rubjerg Knude. Og med en randbeplantning af meget store graner, heraf en del hvidgran, med deres karakteristiske blågrønne farve.

Bygningen er af træ med facader af glathøvlede fer/not brædder i Superwood, sortmalet med mat FALU maling og tag med sort tagpap.

”Lanterner” over sovepladser, som giver udkik til stjernehimlen, er beklædt med kobber. Ruder er monteret, så der ikke erkendes nogen ramme, set indefra. Alle inddækninger, tagrender og nedløbsrør er ligeledes i kobber. Med tiden vil de opnå samme blågrønne farve, som reflekteres i de store, flotte graner i området.

Husets disponering udspringer af den specielle situation, som opstår, når udsigten er mod nordvest, og det bedste udendørs opholdssted er mod syd. Derved får huset flere ligeværdige facader.

Heraf kommer portmotivet, som er husets bærende ide. Porten forbinder opholdsarealerne og kan med skydeporte styre orienteringen. Udvendige belægninger er egeklodser lagt i sand, direkte inspireret af de traditionelle portbelægninger.

Hovedhuset med køkken, bad, ophold og soveværelse er på knap 78m². Forskudt ligger en sovefløj med 3 store alkover med lanterne i taget, indvendigt beklædt med birkefinér, der giver en fornemmelse af intim ”æske”, og har samtidig stor robusthed som siddemøbel for familiens børn og gæster.