VerdenEuropaFrankrigThe Barn

Om projektet

I den regionale naturpark Boucles de la Seine blev en lade i ruiner omdannet til en bopæl. Overgivet ved kanten af ​​floden plejede det at holde foderet til transporthestene. Dens tynde weatherboarding var blevet slidt væk over tid – kun tømmerrammen forblev.

En bygning tabt i hvedemarkerne mod floden. I denne meget enkle landlige kontekst har projektet til hensigt at være lige så rustik, uden forfining eller detaljer. Det nye hus blev bygget på det eksisterende. Et hul af zink dækker taget og væggene for at bevare en monolitisk landbrugsarkitektur med få åbninger.

Rammen er det grundlæggende element i den nye bopæl. Fra ydersiden er den delvist synlig under zinkhylsteret og giver således et ufuldstændigt aspekt til konstruktionen, som hvis det var eroderet af den omgivende natur. Vinduerne og dørene er visuelt undervurderede: Det arketypiske hus holdes i bugt for at give anledning til en anden slags habitat, mere i overensstemmelse med den omgivende vildmark. En ensom revne, der gennemsyrer taget og vægge giver dermed projektet et moderne ruins udseende.

Patinaen af ​​naturligt zink, som udvikler sig hurtigt, forstærker indtrykket af en bygning der altid har været der. Hele byggeprocessen forbliver åbenlys: fra stenfundamentet til bindingsværksrammen, helt synlig i det indre rum. Valget af indvendige materialer udtrykker det samme ønske om rustikhed som ydersiden med de eksponerede betonplader.

Bindingsfacaden udskiller floden og bådenes passage fra en sæson til den næste. Huset lader lys ind alle sider. Soveværelserne ligger under tømmerarbejdet på det sted, hvor høen blev opbevaret, og gør at stueetageniveauet næsten er fuldstændig frigivet af eventuelle skillevægge. Det store stueområde, der spænder over hele huset, placerer beboeren i en position, hvor de er omgivet af naturen.