DanmarkVarbjerghuset

Om projektet

Varbjerghuset er et tre-familiers bofællesskab. Det ligger på en skrænt ca. 300 meter fra Varbjergstrand, som det sidste helårshus inden et stort sommerhusområde.
Det oprindelige hus blev opført i 1995 og består i princippet af fem sammenbyggede sortmalede træhuse opført som længehuse med sadeltag.
I 2004 blev huset udvidet med to kvadratiske tilbygninger, der indeholder ekstra værelser og arbejdspladser.

Tilbygningerne er som hovedhuset bygget ind i skrænten og opført som lette træskeletkonstruktioner – ellers adskiller de sig meget. De to tilbygninger har fladt tag og er beklædt med eternit og yderst med lister af ubehandlet lærketræ. Listerne giver tilbygningerne en let og luftig karakter, hvorved de fremstår klart som tilbygninger i forhold til det mere traditionelle bygningsudtryk, som det eksisterende byggeri fra 1995 udstråler.

De kvadratiske tilbygninger og det oprindelige hus er forbundet via to mellembygninger i glas. Mellembygningerne er opført som stålkonstruktioner for at minimere bygningshøjden mest muligt, så det var muligt at sammenbygge med det eksisterende hus uden at berøre tagkant på dette hus.