VerdenEuropaVilla SG21

Om projektet

Villa SG21 er let, elegant og simpelt som farven tyder på. Men at nå dertil var ikke så let. Byggegrunden havde, typisk hollandsk, en meget streng restriktion på bygningsvolumen på maksimalt 1000 kubikmeter. Grunden krævede et design, der kunne imødekomme det lokale bygningsreglement med skrånende tag. Ejerne ønskede dog et minimalistisk og rent design, der ville skille sig ud fra de andre mere konventionelle strukturer langs gaden.

Udvendigt er huset beklædt med sorte træfacader, som skal understrege det minimalistiske udtryk. Indvendigt er indretningen rummelig hvilket bliver forstærket af, at man ikke har gennemgående søjler – de bærende vægge bliver brugt til at holde den massive CLT-tagkonstruktion.

Huser er placeret langs en historisk vej, der går gennem et område med beskyttet natur, hovedsagelig græs og landbrugsjord. Selve grunden består af adskillige kombinerede partier adskilt af lavvandede grøfter som det er almindeligt i Holland.

I alt måler grunden ca. 100 x 50 meter. Huset er placeret i den ene ende af grunden og kigger over 80 meter overdådige græsarealer med træer og buske.