DanmarkAjstrup Strand

Om projektet

I et gammelt sommerhusområde ved Ajstrup Strand syd for Århus ligger dette lille sommerhus på en grund med gamle træer og buske. Det er opført forår/ sommer 2015.

Huset åbner sin sydvendte facade op mod haven med de store træer: her udvides rummene indvendigt til også at omfatte haven og himlen. Træerne skærmer mod den kraftige sol; facadernes solafskærmning tager deres del i vinterhalvåret . Dels sidder faste lameller på den øverste del af vinduerne, dels kan et par lamelporte skydes for, når vestsolen bliver for pågående.

Huset er beklædt med mahogni, fjer & not. Profilerne er smalle og fine, særligt skåret til den aktuelle opgave. Beklædningen skal stå ubehandlet og gråne. Det er intentionen, at den solblegede træbeklædning med lamellernes smukke skyggevirkninger, med tiden skal blive tilpas uprætentiøs til at falde ind i områdets gemytlige atmosfære.

Foruden glasfacaden mod syd og vest, bliver husets hjerte belyst fra himlen via en stor lanterne, der sender nordlys ned i husets midte.

Indvendigt er der en alkove, beklædt indvendigt, på låger og underliggende skuffer med birkefinér.