VerdenBC Passive House Factory

Om projektet

BC Passive House Factory er et demonstrationsprojekt udført med trækonstruktion. Projektet er tegnet af Hemsworth Architecture.

Projektet ligger i Pemberton, BC. Tænkt som en enkel, lysfyldt, trækasse, er den nye 1500 m2 store fabrik designet til fremstilling af præfabrikerede ‘passivhus’ paneler.

Design, fabrikation, og opførelsen af den nye fabrik eksemplificerer klientens, BC Passive House’s (BCPH), mission i trækonstruktion, præfabrikation, energieffektivitet og bæredygtig designpraksis.

Den vigtigste inspiration til designet kom fra den overbevisning, at den industrielle, dagligdags bygninger, der udgør en stor mængde af vores byggede miljø kan være lige så vigtige og velovervejede, som vores “offentlige” bygninger. 360-graders Clerestory vinduer giver naturligt dagslys og udsigt til de omkringliggende bjerge.

Den udvendige ‘2×4’ træbeklædning fungerer som faste skærme for vinduerne og er blevet designet til at give en varieret ‘åbenhed’, der tilbyder større solafskærmning på syd og vest facader, samtidig med at den fantastiske udsigt til den omgivende bjerge bevares. Overfloden af dagslys på de udsatte træoverflader forvandler et typisk fabriksgulv til en varm, komfortabel og indbydende plads til at arbejde i.

Anlægget er det første af sin slags i Nordamerika og vil hjælpe BCPH i deres promovering af Passive House Standard og bæredygtigt, energieffektivt og træbaseret konstruktion.

Hemsworth Architecture blev tildelt den prestigefyldte ’Governor Medals in Architecture’ i 2016 for udførelsen af BC Passive House Factory.