VerdenBrockloch Bothy

Om projektet

Brockloch Bothy er en hytte beliggende på fårefarmen Brockloch Farm i Dumfries Galloway, Skotland. Den fungerer som et feriested for rejsende, der gerne vil have en autentisk oplevelse væk fra hverdagens vante faciliteter.

Huset blev leveret præfabrikeret, og samlet på stedet i to stykker. Huset kan nemt flyttes til en ny placering, hvis det bliver nødvendigt. Det er placeret på toppen af en mark med en smuk udsigt over det omkringliggende landliv.

Bygningen er lavet med et pyramideformet tag. Solceller er indbygget i tagets design. Solcellerne muliggør 12v elektricitet, som sammen med store mængder isolering, er med til at gøre hytten beboelig året rundt.

Indvendigt er væggene beklædt med krydslaminerede fyrtræspaneler, som kommer i 5 meter gange 2,05 meter plade. En enkelt plade er dermed stor nok til at dække en hel væg i hytten. Gennemgående er lagt egetræsgulve.

Udvendigt er hytten beklædt med paneler af lokale, skotske lærkebrædder. Brædderne er sat fast på bygningen i et skiftevis vandret og lodret mønster, hvilket visuelt giver en naturlig struktur.

Konstruktionens store vinduer er nøjsomt placeret sydvendt, og med skydedøre som maksimerer dagslys og vinding af solens effekt. Ovenlysvinduerne giver lys til det pyramideformede loft om dagen, og giver mulighed for stjernekiggeri om aftenen.