NordenCabin Geilo

Om projektet

Beliggende 982 meter over havets overflade, har denne hytte strenge vinterforhold og tungt snefald. Området har panoramaudsigt over Geilo dalen. Om vinteren er hytten kun tilgængelig med ski eller snescooter.

Hytten er 150 m² og består af tre elementer; hovedhytten, gæstehuset og carport forbundet under et u-formet tag, der skaber en afskærmet indre gårdhave. Denne sydvendte gårdhave gør det muligt for den lave vintersol at komme ind om dagen. Den ydre geometri er dannet af de vigtige synspunkter og tilpasningen til landskabet. Hytten er placeret så lavt som muligt i landskabet og om vinteren er den næsten dækket af sne.

Facaderne mod terrænet er lavet af beton. Resten af hytten er en trækonstruktion, malet sort som de traditionelle bygninger i området. Betonforskallingen er lavet i samme dimensioner som træbeklædningen. Betonen er tonet sort.

Materialerne inde er sorte betongulve og egetræ behandlet med jernsulfat. Den mørke tone tillader naturen udenfor at komme tættere på og giver et mørke der fungerer som en fin kontrast til det hvide vinterlandskab. Et langt enkeltrammet ovenlys på toppen af ​​taget og en pejs hængende fra loftet er andre kilder til lys.