DanmarkCASA RY

Om projektet

Denne prisvindende nyfortolkning af den traditionelle trelængede bondegård er opført med ydervægge af bærende træskeletvægge, som udvendigt er beklædt med vindspærre, afstandslister og Canadisk Ceder.

Tagkonstruktionen er sadeltag med tagdækning af metalplader på træspær. Lofter er henholdsvis ført til kip og udført som vandrette lofter.

Det indvendige faste inventar er udført med krydsfinerplader med overflader af røget eg.

Dette fredelige og indbydende hjem ligger i hjertet af Danmark perfekt i sine landlige omgivelser. Området er i udkanten af ​​byen og omgivet af et bredt landskab. Bygningen åbner op for omgivelserne, og alligevel bevarer det stadig et privatliv. Huset er designet til en familie på to og deres falke.

Den enkle og ikoniske bygning trækker spor tilbage til traditionelle, danske gårde uden at vise traditionelle elementer eller ornamentik. Konceptet er at bevare den enkle form på den originale bygning – tre lange, abstrakte volumener med et saddeltag. En hovedbygning og to lader omgiver den centrale gårdhave.

Kernen i hovedhuset er spisestuen. Rummet er flankeret af to integrerede møbler, der afspejler de praktiske behov i hverdagen. Hovedhuset er placeret mellem græsarealet og gaden – beskyttet af de to andre funktionelle bygninger. På denne måde drager det fordel af udsigten til den centrale gårdsplads, idet den fanger solen på den ene side, mens den anden side åbner op for markerne og giver panoramaudsigt over landskabet.

Projektet er præmieret med Iconic Award 2019 i kategorien Innovative Architecture.