DanmarkDGI's Hovedsæde

Om projektet

DGIs hovedsæde i Vingsted ligger i det naturskønne Vejle Ådal. Hovedsædet blev opført i forbindelse med dannelsen af DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger), der er en fusion af to idrætslandsorganisationer.

Huset består af to hovedelementer: Tårnet og Pinden. Tårnet rummer de udadvendte funktioner som foyer, reception, kantine og mødelokaler, mens Pinden er forbeholdt administration med arbejdspladser i et stort åbent kontorlandskab.

Forskellige facadematerialer betoner de to bygningselementer. Tårnet er i glas og natursten, mens Pinden har facader af glas og en lodret bræddebeklædning af ubehandlet cedertræ.

Som symbol på de to tidligere idrætsorganisationer, der nu er sluttet sammen, skærer Tårnet sig skråt ind i Pinden, så der er skabt adgang fra Tårnet til Pinden.

Pinden er hævet fra terræn. Det betyder at skovskrænten bagved fortsætter ind under huset og ud på den anden side. Balkoner og gangbroer forbinder hus og skråning, så skoven bliver en del af husets rekreativ udeareal. Balkonerne er ophængt i udkragede stålbjælker på taget af Pinden.

Det er et meget sammensat hus, udført med forskellige materialer og flere overlappende konstruktioner. Huset er dog primært opført i beton. Indvendig er væggene af gips og lofterne af metal, og gulvene er belagt med brædder af mørk Wengé med lyse asketræsfelter.