NordenDikehaugen 12

Om projektet

Dikehaugen 12 er et lille enfamiliehus beliggende midt i træer i udkanten af ​​Trondheim, Norge. Komplekset består af tre dele bygget med sadeltag: bolig, suana og anneks, alle bygget i træ og beklædt med fyretræsklinker.

Boligbygningen er energieffektiv og miljømæssig bæredygtig. Huset er kompakt, men en fleksibel grundplan giver mulighed for meget beboelsesrum. Materialerne er naturlige, konstruktionen luftig og designet robust.

Bygningen har lav vedligeholdelse, de ydre overflader er umalede og får lov at ældes med vejret og overfladerne indendørs er også i ubehandlet træ, der ikke kræver overfladebehandling. Udformningen af ​​komplekset, dets layout og bygningssammensætningen har til formål at skille sig ud, men er samtidig nøje tilpasset de umiddelbare naturlige omgivelser.

”Med Dikehaugen ville jeg udfordre standardløsninger til tekniske bygningsforskrifter, men søgte at overholde lokalplanen. Lokalplanen udgjorde strenge krav til indendørs arealanvendelse, og tillod maksimalt 100 kvadratmeter indendørs gulvplads. Den anviste bygningsdelenes hovedform til at være en lav struktur med et sadeltag, i ikke-skinnende materialer og jordfarver. Denne ramme resulterede i et kompakt enfamiliehus, hvilket også er en god løsning, hvis du ønsker et energieffektivt hus”, siger arkitekt August Schmidt.

Bygningernes hovedmateriale er træ, som bruges til hovedkonstruktionen og sekundære vægge, ydre beklædning, indendørs vægge og lofter. Træmaterialerne blev leveret fra et lokalt savværk.

Huset er bygget i træ / plante-baserede / genanvendelige materialer. Det giver enkle og holdbare løsninger og et simpelt arkitektonisk design med det formål at give huset en lang levetid. Huset har begrænset opvarmet gulvplads og noget mere uopvarmet plads til flere anvendelser, hvilket giver en masse fleksibilitet og giver også mulighed for aktiviteter på snefulde vintre og våde somre. Bygningen binder co2 i sin konstruktion. Når dets levetid slutter, vil bygningen producere et minimum af ikke-genanvendeligt affald.