DanmarkFællessauna Det Kolde Gys

Om projektet

Den nye fællessauna til vinterbadeklubben Det Kolde Gys på Helgoland, Amager, blev indviet søndag den 8. november 2015. H+ARKITEKTER har tegnet saunaen, og LOGIK & Co. har bygget den.

Fællessaunaen er bygget på Badeanstalten Helgolands 600 træpæle: En ny fællessauna med direkte adgang til havbad året rundt. Saunaen er til Vinterbadeklubben Det Kolde Gys, der har 3800 medlemmer, og fællessaunaen har panoramaudsigt til Øresund.

Den krumme træbænk er udført med slanke askelister og er 10,5 meter lang. Stærke askelister er dampbøjet og monteret efter et grundigt vandbad. Bænkens sæder varierer og svinger med radiusser på mellem to og ni meter – i alt er der plads til mere end 50 badegæster på saunabænken.

“Det har været vigtigt for os at skabe en sauna, hvor der er plads til både fællesskab og fordybelse. Vi har villet skabe et rum, hvor kroppen føler sig tilpas, og efter grundig research og samtaler med Det Kolde Gys fandt vi frem til den rundede, bølgende form,” fortæller arkitekt Daniel Vium og fortsætter:

“Samtidig har placeringen ved havet været en stor inspiration. Rummets form er skabt efter inspiration i de traditionelle bådebyggerier med buede træspanter og uden synlige samlinger, skruer og teknik.”