NordenNorgeFinancial Park

Om projektet

Bjergsted Financial Park er det nye hovedkontor for SR-Bank i centrum af Stavanger. Bankens unikke position i området vil blive styrket gennem sin nye placering i en central finanspark og kulturel arena. Her kan virksomheden realisere sine visioner om at skabe værdi i lokalområdet og tilbyde det bedste for omgivelserne og bygningernes brugere.

Hovedstrukturen på 13 200m2 over jorden er lavet af træ op til syv etager og hviler på en underjordisk struktur på 9000m2.

Forbinder med sine omgivelser
Bjergsted Financial Park åbner op mod byen og skaber en generøs forbindelse mellem bygningen og dens omgivelser. Der etableres en lille park i forhold til indgangen, hvilket skaber en overgang til de traditionelle småhusbygninger. Mod øst udtrykker bygningen en mere urban karakter; den langstrakte, rolige facade udvikler sig gradvist i højden langs gaden. Her skaber bygningen en beskyttet gangbro langs gaden, som også huser et busstoppested. Det sted, hvor det når 7 etager, skaber bygningen en monumentalitet og en akse til den gamle koncertsal i Bjergsted park.

Træ og bæredygtighed
Fra et tidligt stadium var hensigten at bruge træ til hovedstrukturen, især på grund af dets positive effekter på brugerne; de oplevelsesmæssige og sundhedsskabende kvaliteter i de fremtidige arbejdsområder. Dette blev yderligere understøttet af tømmerets medfødte bæredygtige aspekter, der giver grund til en unik BREEAM-NOR certificering. Bygningens livscyklus forlænges af dens evne til at huse fleksible rum lavet ved at multiplicere og underopdele det 5,4 m strukturelle net.

En hovedintention med projektet var, at træstrukturen skaber en autentisk og unik rumlig, tektonisk og æstetisk oplevelse. Dette blev udviklet sammen med det schweiziske ingeniørkontor, “Creation Holz” ledet af ingeniøren, Hermann Blümer, der samarbejdede med det norske ingeniørteam “Frihedsgrad”. En speciel arkitektonisk egenskab er de synlige træfuger med dyvler og de organisk formede træbjælker. Træstrukturen er afstivet med de fire trappe-aksler, en kontinuerlig kantbjælke i lamineret bøgfinér langs facaden på hver etage og CLT-gulvpladerne. Stueetagens søjler og bjælker er lavet i lamineret bøg på grund af udkragningen over fortovet. Resten af ​​strukturen er lavet af limlamineret og krydslamineret træ i gran.

Den store variation af tømmer, der bruges i strukturelementerne, har alle en lignende æstetik, der er vævet sammen til en holistisk organisk oplevelse af træ.