DanmarkFramehouse

Om projektet

Framehouse, en fleksibel kontorbygning i træ af Schmidt Hammer Lassen Architects, er den eneste af sin slags i Københavnsområdet med en åben træstruktur.

 Schmidt Hammer Lassen Architects udvider sin portefølje af projekter i træ med Framehouse, der er en fleksibel kontorbygning på 1810 kvadratmeter i Dragørs erhvervsområde 12 kilometer syd for Københavns centrum. I området ligger genanvendte flyhangarer sammen med nye konstruktioner inspireret af hangarernes form. Framehouses simple bygningsvoluminer er en reference til den lokale kontekst og er samtidig en sjælden og helt særlig bygning i Danmark på grund af dens åbne træstruktur, der er både bæredygtig og innovativ.

Designet af Framehouse er inspireret af de gammeldags trælader med deres simple konstruktioner og åbne bærende strukturer og er tilført et moderne islæt med bæredygtig innovation, der kan imødekomme kontorlejernes behov, hvor Danmarks ambitiøse, grønne målsætninger samtidig understøttes.

En åben og grøn arbejdsplads

Framehouse er en toetagers bygning, der er inddelt i tre parallelle voluminer, og består af et åbent og fælles kontormiljø, som opfordrer til samskabelse og interaktion. Voluminet i midten udgør hjertet af bygningen, hvor almene funktioner som indgang, mødelokaler og kantine har fået plads. Dette fællesområde omkranses af to fleksible ydre voluminer, hvor der kan være kontorer og mødelokaler i forskellige skalaer. Gennemgående materialer som Douglas-gran, egetræ og grønne planter er med til at give ro og tilfører bygningen en varm og indbydende atmosfære.

Projektet skubber Danmark foran på vejen frem mod mere bæredygtigt design, avanceret ingeniørarbejde og konstruktion i træ.

Framehouse er certificeret med DNGB Guld-mærket, og bæredygtighed gennemsyrer projektet fra landskab til tagterrasser. Udenfor står fire ladestationer til elbiler, der gør det muligt for lejerne at lade på stedet. Ovenlysvinduer på de tre tage giver naturlig ventilation, og de ydre tagoverflader er beklædt med grønne stenurtsplanter.

Konstruktion er limtræsbjælker og søjler. Alt andet er skeletrammer både på facaden og tagkasetter. I loftet er krydsfinér lagt på træspær. Bag den færdige overflade er sat træbeton op, som sikrer god akustik i det meget åbne kontorhus. Alle rumfunktioner er bygget i træværk.

Valget af materialer reducerer ikke kun indvirkningen på miljøet, men sikrer også, at Framehouse vil bestå i mange år, mens det ældes naturligt og med ynde.