DanmarkHavnebadet Islands Brygge

Om projektet

Store dele af Københavns Havn har i de seneste år undergået en forvandling fra at være et stort industri- og trafikområde til at være en del af byens kulturelle og rekreative områder.

I 1954 lukkede den sidste badeanstalt i København på grund af forurening fra industrien, men nu er vandet i havnen blev renset og i 2003 åbnede Havnebadet på Islands Brygge. Havnebadet ligger udfor Havneparken på Islands Brygge og fortsætter parkmiljøet ud i vandet. Det skaber en naturlig sammenhæng mellem byen og vandet.

Havnebadet er 85 m langt og 20 m bredt og er opbygget af flydende træpontoner som omkranser fire bassiner – et småbørnsbassin med fast bund og lav vanddybde, et 750 kvm. stort motionsbassin, et stort udspringsbassin med udspringstårn og et 200 kvm. stort legebassin med fast bund. Der er plads til i alt 600 badegæster.

Det fem meter høje udspringstårn er blevet Havnebadets vartegn. Det er inspireret af klippevægge, som man kan klatre på og springe fra, og det er formet som stævnen på et skib, hvorved det refererer til havnens historie. Tårnet er som pontonerne beklædt med cedertræ.

Der er opsat en livredderstation, så badet i princippet fungerer som en udendørs svømmehal med samme sikre indhegning, børnebassin og livredder.