VerdenKi no Katamari no le

Om projektet

Husets navn ”Ki no Katamari no le” betyder ”hus lavet af tykt tømmer”, hvilket er godt betegnende for projektet. Det er et samarbejde mellem Yoshiaki Amino, universitetsprofessor og arkitekt med speciale i tømrerarbejde, og Heisei Corporation, et byggefirma med erfaring i udførelse af akitektoniske design i træ.

Huset er primært bygget af lokalt, Japansk cedertræ. På taget er monteret solpaneler, som sørger for varmt vand. Derudover er køkkenet udstyret med en schweizisk brændeovn, som også giver varme til en varmtvandstank på 1 ton. På den måde kan huset opvarmes om vinteren.

Væggene, taget og gulvet på overetagen er alle lavet af en 12 cm tyk kælve, som ellers normalt bruges til bærende elementer. Det er med til at gøre huset stærkere strukturelt og mere modstandsdygtigt overfor brand. De tykke vægge, loftet og gulvet sikrer en behagelig temperatur året rundt.

Træet er stort set ubehandlet, og kun behandlet med et anti-termitmiddel. Det er med til at lette eventuelt genbrug og bortskaffelse, og er et plus set ud fra en bæredygtighedsdagsorden.

Projektet vandt Good Design Award 2015 – se mere her.