VerdenEuropaEnglandMaggie’s Leeds Centre

Om projektet

Heatherwick Studio er arkitektvirksomheden bag Maggi’s Leeds Centre. Byggeriet ligger på St. James’s University Hospital’s område og danner rum for velgørenhedsorganisationen Maggi’s, der tilbyder gratis praktisk og emotionel støtte for kræftramte og deres pårørende.

Med Maggi’s filosofi og troen på, at godt design kan få folk til at få det bedre, har man valgt at bruge flere ‘sunde’ materialer samt energisparende teknikker i byggeriet. Bygningens struktur består af et præfabrikeret træsystem i gran fra bæredygtigt skovbrug. Porøst materiale som gipspus bidrager til at opretholde et naturligt ventileret indeklima i bygningen, hvilket er opnået med gennemtænkte overvejelser omkring bygningens form og placering.

Centerets interiør består af naturlige og taktile materialer, blødt lys og variation i de forskellige rum, der er designet med en opfordring til social interaktion såvel som stille fordybelse. Vindueskarme og hylder er tiltænkt de besøgenes egne objekter, så der skabes en slags hjemmelig stemning i centeret. I hjertet af centeret har Heatherwick Studio designet to borde, som er inspireret af bygningens “træfinner”, bygget i kork og krydsfiner i bøgetræ.

Hele overbygningen er produceret i Schweiz og efterfølgende sat sammen on site på kun otte uger. Overbygningen bæres af “limstræs-finner”, hvis udtryk danner en fornemmelse af træstammer, som tårner sig op fra jorden for at støtte tagkonstruktionen. Konstruktionen er hovedsageligt lavet af gran fra bæredygtigt skovbrug.