DanmarkØster Hurup Havn

Om projektet

Kysthusene og Kajhusene på oddehavnen i Øster Hurup er et led i en helhedsplan for omdannelsen af havnen til et attraktivt boligområde.

Havnen ligger som det eneste fremspring på en 30 km lang kyststrækning mellem Limfjorden og Mariager Fjord. De 36 helårsboliger boliger har således en helt unik placering.

Boligerne er opført som sortmalede gavlhuse med markante hvide skorstene og fremstår som en helhed med klare maritime referencer.

Kysthusene ligger langs kysten nord for havnen kun 30 meter fra havet. Kajhusene er placeret mere centralt ved lystbådehavnen. Udsigten fra Kajhusene er ikke helt så spektakulær som fra Kysthusene. Til gengæld har de en mere beskyttet placering og en bedre solorientering.

Kysthusene er i halvanden etager og er forskudt i forhold til hinanden, så de fremstår som selvstændige huse. I Kysthusene er udsigten mod Kattegat mod nord prioriteret højt, og der er glas i hele gavlen mod nord. Husene er bygget op omkring en central lysgård, der sikrer dagslys i boligens midte og den er udformet så man allerede fra indgangen kan opleve udsigten gennem det store glasparti i gavlen.

Husene spænder fra 116 kvm til 128 kvm. I stueetagen er der køkkenalrum med direkte udgang til terrassen. På første sal er der 3-4 værelser, der vender mod syd og nord.

Kajhusene er i et plan med loft til kip, hvad der får husene til at virke meget rummelige. De er placeret i fire parallelle rækker med grønne fællesarealer. Husene er på 90 kvm. og er opdelt i tre zoner, der rummer henholdsvis opholdsrum, soverum og baderum.

Begge hustyper er opført som træskeltkonstruktioner, udført som præfabrikerede væg- og tagelementer. Den udvendige bræddebeklædning er trykimprægneret og sortmalet. Taget er et varmt tag med sort tagpap og listedækning. De markante murede skorstene er ikke kun en del af det arkitektoniske udtryk, men er også en vigtig del af statikken.