VerdenRode House

Om projektet

Siddende oven på en behagelig og kontinuerlig grøn eng, med udsigt over Chiloe øens indre hav, er dette på en og samme tid et halvt og et dobbelt hus. Halvt, fordi der er det afbrudte møde mellem en kegle og en cylinder. Dobbelt, fordi subtraktionen af ​​en rektangulær form ved bunden af ​​de foregående figurer genererer et par ækvivalente rum i yderlinien af ​​en lineær sekvens, den ene vender mod den direkte gule sol og den anden den indirekte og den blå.

Der er et stort rum mellem disse parallelle rum; en delvist asfalteret gårdhave, der er beskyttet mod regnen i to overdækkede hjørner og fra de stærke vinde på tre sider. Disse sider er opfattet som funktionelle bredder, og som tomme, tykke vægge der indeholder alle boligfaciliteter.

Den buede konstruktion er temmelig asymmetrisk: fra den ene side står det som et massivt og hermetisk befæstet tilflugtssted, fra den anden fremstår det som et stort skråt tag næsten uden støttevægge.

Hele konstruktionen er lavet af lokalt træ. Strukturen er defineret af den polære gruppe af 45 stive rammer. Mens vægge og lofter er beklædt med brædder, dækker et traditionelt tyndt lag træklinker det koniske tag.