DanmarkStreetDome

Om projektet

StreetDomes overordnede ambition er at sætte nye standarder for bymæssige arenaer til selvorganiseret idræt. StreetDome er en åben legeplads og et socialt mødested for forskellige aldre, kulturer og færdighedsniveauer. Anlægget er designet som et nytænkende urbant landskab med en skatepark, baner til streetbasket og parkour, klatring kajakpolo etc.

StreetDome kuplen er konstrueret som en traditionel konstruktion med spær i limtræ, der hviler på stræbepiller i beton. Imellem spærene er åse udført i limtræ. Under tagkonstruktionen er der OSB-plader.

StreetDomes hjerte udgøres af en multifunktionel hal, som er baseret på CEBRAs iglokoncept. For at reducere anlægs- og driftsomkostningerne er hallen uopvarmet og oplyses primært gennem dagslys. Taget spænder 40 meter over et stort åbent gulvareal, som holdes fri for bærende konstruktioner og derved kan tilpasses forskellige aktiviteter og idrætsgrene. Igloen i Haderslev er tilpasset til både stedet og de specifikke funktioner for skateboarding og gadeidræt. Udvendigt er hallen i sig selv en del af skateparken og nærmest gror ud af anlægget.

Store porte åbner hallen mod det omkringliggende anlæg og muliggør en ubrudt bevægelse gennem hele parken. StreetDome udgør et sammenhængende og varieret rumligt forløb, der giver Skandinavien en moderne arena for gadeidræt med unikke egenskaber og muligheder.