VerdenEuropaTaverny Medical Center

Om projektet

Projektarbejdet på Taverny Medical Center blev påbegyndt i juli 2016 af Taverny byråd, og sigter mod at samle et multidisciplinært team af medicinske læger og sundhedspersonale ét sted for at kompensere for manglen på praktiserende uden for større byer.

Da det ligger i et fragmenteret bybillede, omkranset af en motorvej, har man forsøgt at designe en bygning, der er konstrueret omkring en central gårdhave, med et interiør, der er godt tilpasset plejefaciliteter, som minder om gamle klostre.

Dets samlede størrelse og form viser arkitektens mål om at integrere det harmonisk i det omgivende bymiljø med afbalancerede forhold mellem fyldte og tomme rum, minerale- og vegetabilske komponenter, bygninger og grønne områder.

Den firkantede form tillader et arrangement af områder med gradueret privatliv omkring et fælles område. Den centrale gårdhave tilbyder flere fordele, såsom naturlig belysning for hele bygningen. Den fungerer også som en åben udvidelse af venterummene.

Facaden i træ er indrammet for at ligne en skov. Det afspejler et ønske om at give byen en miljøvenlig bygning. Der er brugt massivtræ i konstruktionen og som facadebeklædning på grund af dets bæredygtige egenskab og dets egenskab til at lagre CO2. Bygningens ydre lag sikrer kontrol med bygningens indeklima, som bidrager til patienternes velbefindende.