NordenTräloftet

Om projektet

Fremtidens fleretagers hus vil i stigende grad blive bygget i træ!

I Vallastaden kan du nu besøge Spridds nyeste boligbygning “Träloftet”, som imødekommer en række nutidige og fremtidige udfordringer inden for boligbyggeri. Vi skal bygge sunde boliger, der er en del af vores kollektive cyklus med vedvarende materialer. Teknikken til at bygge rationelt med trærammer udvikler sig hurtigt og er i sidste ende et økonomisk, konkurrencedygtigt alternativ til stål og beton. Træ som det vigtigste materiale i daglig pleje og holdbare møbler, har vi alle erfaringer fra. Trin for trin vil dette også være en realitet i vores flerfamiliehuse.

Spridd har været i uddannelsesprogrammet for millionprogrammet gennem en række projekter i renovering, færdiggørelse og nybyggeri. Millionprogrammet gav os et fællesskab bygherre hjemmearbejde, fejl at rette, men i endnu højere grad en positiv oplevelse af behovet for simple, effektive og repeterbare typen løsninger til at nå målet om gode hjem til et rimeligt beløb til rådighed for et bredere publikum. Disse mål er som nuværende i dag som i 60’erne. Målet med “Træloft” er at præsentere et muligt svar på denne samfundsudfordring.

Byplanforholdene i Vallastaden blev brugt til at maksimere antallet af kvadratmeter for ejendommen. Planfordelingen har aktiveret indgangene direkte fra gaden og udkragede gangarealer og altaner. Det medvirker til en etablering af en sammenhængende karakter med et eksternt bælte rundt om hele kroppen af ​​bygningen. Huset har fire etager hver af to dobbelte højder med 20 leje lejligheder. Den dobbelte, kompakte lejlighed giver stor fleksibilitet og muligheden for mange typer møbler.

I 2015 begyndte Spridd et frugtbart samarbejde med Moelven ved afsluttet ombygningen af ​​Arkdes lokaler på Skeppsholmen. I Träloftet anvendes det samme mavesystem med fordybninger og hængende altaner helt i træ. Hustypen giver mulighed for en hurtig og fleksibel byggeproces, hvor kanaler og altaner installeres på et tidligt stadium og bliver konstrueret under konstruktion samt senere vedligeholdelse. Træet i husets ramme karakteriserer boligernes udtryk og karaktér og skaber et varmt og blødt møde med bygningens indgange og terrasser, mens det giver huset et særpræg i byen.