VerdenTrollhus

Om projektet

Husets navn er inspireret af nordisk mytologi, ”Vi har kaldt huset Trollhus, med reference til de overjordiske væsner i den nordiske mytologi og den skandinaviske folklore, der siges at dvæle i fjerne bjerge”, siger arkitekt Casper Mork-Ulnes.

Trollhus ligger i skiresortet, Sugar Bowl, i Sierra Nevada i det nordlige Californien. Et område som bliver snebelagt om vinteren, og hvor der årligt kan falde mere end 20 meter sne. Vejrforholdene stiller derfor store krav til konstruktionens sammensætning, fx i forhold til træets holdbarhed.

Udvendigt er huset beklædt med massiv Douglasgran, som er imprægneret med sort tjære – en traditionel norsk metode, som blev brugt på middelalderens kirker, og som er med til at beskytte træet mod vejrlig og insekter.

Den sorte tjære hjælper desuden huset med at tilpasse sig de naturlige omgivelser. ”Husets karakteristiske sorte nuance hjælper det med at blende ind blandt træstammerne i de skovklædte omgivelser..”, fortæller arkitekt Casper Mork-Ulnes.

Lofter og gulve i Trollhus er ligesom facaden udført i Douglasgran, hvilket er med til at binde huset sammen på harmonisk vis.

Huset er forhøjet på en betonsokkel, hvilket gør det muligt for husets beboere at bruge den beskyttede base under huset som omklædningsrum og opbevaringsrum for skiudstyr når sneen gør sit indtog om vinteren.