DanmarkVilla i Vangede

Om projektet

Dette hus er en fortolkning af de fantastiske huse, som danske arkitekter opførte til sig selv omkring 50´erne og 60´erne. Særligt Erik Christian Sørensens eget hus på Smutvej i Gentofte har været en inspiration i forhold til at kunne skabe interessante rumligheder indenfor en meget stram og modulær konstruktion. Når man slår hoveddøren op har man en visuel forbindelse gennem hele huset og ud gennem haven.

Fra alrummet kan solens vandring og vejrets skiften følges hele dagen gennem de højtsiddende vinduer mod alle fire verdenshjørner. Grunden skråner en smule, og dette er udnyttet til at skabe et niveauspring indenfor mellem køkken og spiseplads øverst og en sænket stue med en indbygget sofa.

Synlige bjælker af limtræ danner en fast rytme, som huset er bygget op over, og proportionerne på alle husets rum tager udgangspunkt i dette modul. Brede brædder af pitch pine spænder mellem bjælkerne og giver rummene varme og karakter. Alt træværket er behandlet med en let hvidlig olie, som stopper træets gulning men samtidig fremhæver åretegningerne. Gulve i slebet beton giver en rolig baggrund for de farvede vægge og skabsfronter i lak og linoleum, som kendetegner rummene.

Facader er beklædt med sortmalet, varmebehandlet fyrretræ, og vinduer er udført i fyrretræ med sortmalet aluminium udvendigt.