VerdenEuropaVitsœ Factory

Om projektet

Træbygningen er den første i Storbritannien med en struktur, der udelukkende er fremstillet af en nyligt udviklet bøglaminat-finerstamme (LVL). Dette high-performance-konstrueret hårdttræ tillader bjælker og søjler at have mindre tværsnit end limtræ, hvilket giver større elegance til træstrukturen.

Træ forbruger CO2 og bevarer kullet som det vokser. Når træ anvendes i bygninger, er CO2’en låst op for varigheden og sikrer derved, at træbygninger er effektive til at modvirke drivhuseffekten.

Træbygninger er hygroskopiske, absorberer og frigiver vanddamp naturligt og modererer derved intern luftfugtighed som følge af ændret brug og vejr.

Bygningen kan nemt ændres i fremtiden, da strukturen, væggene og taget er lavet af træ – et naturligt tilpasseligt materiale.

Vitsœ har brugt nordeuropæisk bøg i sine møbler siden virksomheden blev grundlagt i 1959. Nu bruges den også  til bygningen.

Som med landskabsdesignet taler Vitsœs valg af træ til arven i omgivelserne. Arkitekthistoriker, Sir Nikolaus Pevsner, bemærkede i sin anmeldelse af Warwickshire: “Tømmerrammer spiller en stor rolle i de middelalderlige bygninger i Warwickshire.” En tur gennem nærliggende Warwick bekræfter dette.